Al enkele jaren zijn we er mee bezig geweest, maar nu is het eindelijk zover: de bouw- en milieuvergunningen zijn allemaal in orde en er kon begonnen worden met de bouw van de nieuwe stal.
In augustus zijn vloer en fundering gestort en in september is het bouwbedrijf gestart met het plaatsen van de staalcontructie. Vanaf deze plaats kunt u de vorderingen in de gaten houden.
De vloeroppervlakte van het geheel meet 13 bij 5,5 meter; de geitestal zal 9 bij 5,5 meter in beslag gaan nemen (hoogte: 2,5 meter), de resterende ruimte zal gebruikt gaan worden als schuur. In de geitestal zullen 18 ruime boxen (2 meter lang en 1 meter breed) gesitueerd worden (9 stuks aan elke lange kant), zodat er een voergang overblijft van 1,5 meter breed. De nokhoogte bedraagt 6 meter, zodat de hooizolder (de gehele 13 meter zal overzolderd worden) voldoende ruimte biedt aan de hooi- en strovoorraad voor een heel seizoen.
U ziet: er wacht ons nog voldoende werk. We houden u op de hoogte, dus surf nog eens langs!
Ondertussen zijn we al weer een stuk opgeschoten: plaatwerk is bevestigd aan wanden en dak, de ramen zijn -evenals windveren- geplaatst.
Het heeft een hele tijd geduurd, voordat ik hier weer een paar nieuwe foto's van de vorderingen heb geplaatst. Dat komt, omdat we natuurlijk druk bezig zijn met de bouw (nee: we zijn nog niet klaar!), anderzijds omdat mijn digitale fotocamera mankementen vertoonde. Sinds enkele dagen ben ik in het bezit van een nieuwe, zodat er meteen foto's van de stal genomen konden worden.
We zijn natuurlijk al een heel stuk opgeschoten. De tussenwand tussen stal en schuurgedeelte is geplaatst, alle wanden zijn geisoleerd (evenals plafond) en afgetimmerd met 18 mm. betonplex (tot 1,4 meter hoogte) en 18 mm. multiplex (vanaf 1,4 meter hoogte: dit hebben we gedaan, omdat multiplex gemakkelijker beschilderbaar is, terwijl het betonplex beter bestand is tegen het gestoot van de dieren). Aan de ene kant van de toekomstige loopgang zijn de 9 hokken al bijna klaar. U ziet, dat in deze rij aan elke kant een bokkehok is gemaakt: op deze manier zitten de bokken zo ver van elkaar verwijderd, dat ze elkaar niet direct zien, hetgeen weer bevordelijker is voor de rust in de stal.

Vanuit de geitestal heb je door de deur heen zicht op het schuurgedeelte.



Aan de andere kant van de loopgang staan de tussenwanden al:

De stal is klaar en sinds enkele weken in gebruik! De geiten hebben veel schik in hun nieuwe onderkomen.
En ondertussen is de nieuwe stal feestelijk geopend door Gert-Jan Ezendam!