Lange tijd waren de Neophema's in onze kwekerij in grote getale aanwezig. De afgelopen jaren hadden we al afscheid genomen van de Bourke, Elegant en Turquoisines. En onlangs (dec. 2010) hebben we de keuze gemaakt om ook de Splendids te verkopen. Er zijn dus geen Neophema's meer in ons bestand aanwezig/We don't keep any Neophema's anymore. Ik laat de pagina's en foto's van de Neophema's die we hebben gehad hier toch staan, omdat er misschien waardevolle info in staat voor geinteresseerde lezers.

Deze vriendelijke en niet moeilijk te houden vogeltjes worden in vele kleurvarianten over de hele wereld gekweekt. Bonte Splendidman Er zijn maar weinig soorten, waar zoveel mutanten van bekend zijn als van de Turquoisine, Splendid en Bourke. Ook van de Elegant zijn kleurmutaties bekend, maar (nog) niet zoveel als van die andere soorten. En de Rots en Oranjebuik zijn bij de kwekers in Europa helemaal niet bekend. De Blauwvleugel is weer een apart verhaal: zo'n 10 jaar geleden kweekten wij van deze soort de Olijf en Isabel kleuren, maar op een bepaald moment hebben we beide stamen helemaal van de hand gedaan, omdat we ons verder wilden specialiseren in de mutanten van Splendid en Turquoisine.Blauwvleugels Hoe het verder met die Blauwvleugelmutanten is verlopen is ons niet bekend. Feit is, dat je tegenwoordig niets meer van beide kleuren verneemt.
Omdat er over de 4 meest gehouden en gekweekte soorten veel gezegd kan worden, hebben we aan ieder van deze 4 een aparte pagina gewijd.