Fotogalerij Dwerggeiten


Deze bruine bok Telstar 3 v.h.Herdershof genaamd, heeft in de tijd dat hij in mijn bezit was diverse titels in de wacht gesleept, met als meest prestigieuze het Nationaal Reservekampioenschap!
De zelfgefokte Coromandel 9 v.d.Bokkerijdersburcht heeft zelfs het Dagkampioenschap in Eelde op zijn naam geschreven.


De zwarte Oscar 19 v.h. Averheino heeft vele Kampioenschappen en Dagkampioenschappen behaald. En wat nog veel belangrijker is: zijn invloed is in mijn stal en in de stallen van anderen nog steeds duidelijk merkbaar!

Hoewel men bruinschimmel af en toe wel tegen komt, zijn zwartschimmels zoals deze nog zeer weinig voorkomend.Deze uiterst zeldzame kleur noemt men Isabel. Genetisch gesproken is het een extreem opgebleekte camel. Er zijn maar enkele Isabel-kleurige geiten in heel Nederland aanwezig.

Dit is de wildkleur. Bij de verschillende vertegenwoordigers van deze kleur valt toch wel enig gradatieverschil te bespeuren: er zijn ook wildkleurdieren, waarbij het bruin veel grijzer van tint is en de onderbuik is dan wit.

Een behoorlijk goed getekende lakenvelder. Het laken moest overal eigenlijk even breed zijn en het wit aan de poten moest ontbreken. Maar aangezien zo'n perfect geteknde lakenvelder erg zeldzaam is, zijn de meeste liefhebbers al erg tevreden met een lakenvelder als deze.