We hebben in onze kweekruimten vertegenwoordigers van alle Afrikaanse geslachten gehuisvest. Dit werelddeel kent (naast het geslacht Agapornis en enkele Psittacula-species) eigenlijk 3 geslachten grote papagaaien: Roodbuik man; poppen hebben groene buik. Tot het eerste behoren de welbekende Grijze Roodstaarten en de Timnehs, beiden zijn ook bij ons aanwezig. Van het geslacht Poicephalus hebben we de volgende soorten al nagekweekt: Poicephalus senegalus ofwel:Bonte Boer Mijn Jardines hebben wel al gevoerd en gepaard, maar zijn nog niet aan gezinsuitbreiding begonnen.
Deze koppels zijn gehuisvest in kooien, die opgesteld staan in een kweekruimte, die 's winters vorstvrij gehouden wordt, omdat deze dieren vooral in het voorjaar en najaar aan voortplanting beginnen te denken. de Jardines zijn echter buitenshuis in een voliere ondergebracht. Deze vlucht is 1 meter breed en 7 meter lang. Aansluitend kunnen ze beschikken over een geisoleerd nachthok van dezelfde breedte en een lengte van 2,5 meter.
Daarnaast zijn we nog in het bezit van 3 Coracopsis nigra; de Kleine Vasa, die toch altijd nog zo'n 35 cm. meet. Grote en Kleine Vasa verschillen niet in kleur, alleen in formaat In vergelijking met de Grote Vasa (Coracopsis vasa) is dit natuurlijk toch "klein". Onze Kleine vasa's zitten als een trio bij elkaar:2 mannen en een pop. Dit omdat erg in de literatuur regelmatig gewag wordt gemaakt van dergelijke trio's die wel jongen geven, dit en tegenstelling tot reguliere paartjes, die zich niet voortplanten. Timneh Grijze Roodstaart Of het bij ons ook werkt zal de toekomst leren (of misschien ook niet).Ze zijn op dezelfde manier gehuisvest als de Jardines en worden ook op dezlfde manier gevoerd: een zaadmengeling Papagaaienvoer, krachtvoer en iedere dag voldoende groente en fruit. Dat laatste is natuurlijk zeer belangrijk, zodat in onze buitenvluchten Ruppelpapagaai ook diverse grassen on (on)kruiden groeien, die de vogels naast hun andere voer naar behoefte op kunnen nemen.